Демографската криза е един от големите проблеми на България. Това каза

...
Демографската криза е един от големите проблеми на България. Това каза
Коментари Харесай

Горан Благоев: Демографската криза е един от големите проблеми на България

Демографската рецесия е един от огромните проблеми на България. Това сподели лидерът на Републиканци за България в 23 МИР София Горан Благоев в изявление за „ Седмицата “ по Дарик радио.

„ Въпросът е освен да създадем смяна в правосъдната система и да преборим корупцията, а да преборим демографската рецесия, тъй като това е огромният ни проблем. Въпросът не е единствено в ражданията. Републиканци за България сме за въвеждане на фамилно подоходно облагане, наложително повишение на ин витро процедурите, които страната да поеме “, съобщи лидерът на 23 МИР София.

По думите му при съществуването на 200 000 двойки с репродуктивни проблеми страната би трябвало да се замисли какво да направи още. „ Трябва да се поемат съпътстващите процедури при ин витро “.

Друго нещо, което Благоев посочи е, че би трябвало да се промени намаляването на диспропорцията сред регионите в страната и хората да имат естествени условия на живот и достъп до качествено опазване на здравето и обучение.

„ Не отчитаме, че инфлацията чука на вратата ни. От Републиканци за България предвиждаме стимулиране на обществено слабите и небогати фамилии посредством ваучери, да се закупят нужни неща за децата в детските градини и учебните заведения “, добави претендентът за депутат.

Горан Благоев изрично съобщи, че правата на децата и грижата за тях би трябвало да се подсигуряват от фамилията.

А работещите фамилии  не би трябвало да се тормозят за финансовата си среда, по тази причина е належащо да им бъде обезпечена съответна работна среда.

„ Има работещи фамилии, в които единият родител е заставен да върви на втора работа, за да издържа фамилията си “, показа Благоев.

По тематиката с вложенията в българското обучение, той е на мнение, че са прекомерно неефективни. „ Лятото можеше да се употребява за повече софтуерно обучаване на учителите и на учениците. По някакъв метод софтуерната просветеност трябваше да се ускори “, изрази мнение лидерът на 23 МИР София на Републиканци за България.

„ Хубаво е да има  индивидуална помощ за студентите решили да останат да учат в България, само че би трябвало да бъде доста прецизирано “, сподели Горан Благоев и съобщи, че от Републиканци за България наложително желаят разноските за обучение да бъдат 5% от Брутният вътрешен продукт.

„ Никога не е ненужно да се мисли за нарастване на още от 5 до 10% на учителските заплати. Каквито и средства да дадем на един преподавател, реномето му пада, поради свръх информираността, в която живеем “.

По тематиката с дефицита тук-там в детските градини той съобщи: „ Трябва да се изплаща отплата на родителите, чиито деца не са признати в държавна детска градина, а при избран % на новозастроени жилищни площи да се строят нови детски градини и учебни заведения “.

Републиканци за България  упорстват за работеща стопанска система, а минималната заплата на годишна база би трябвало да бъде повишавана с най-малко 10%.

Също по този начин претендентът за депутат напомни, че са за преизчисляване на пенсиите и безлихвени жилищни заеми за млади фамилии.  А общинските свободни жилища да се продават на себестойност.

„ При въвеждане на фамилно подоходно облагане може да се мисли за помощ на самотните родители. Има потребност да се работи в тази посока. Трябва да работим този % да понижава “, добави той.

Републиканци за България са за основаване на законови предпоставки за стимулиране на българското произвеждане, понижаване на посредничеството и усилване на контрола каква храна ядат децата в учебна среда.

За стимулиране на културата би трябвало да се намерения по какъв начин това би трябвало да се реализира освен в огромните, само че и в дребните обитаеми места. Затова и от партията са за възкресяване на читалищата като културни средища както са били преди години.

„ От Републиканци за България ще се стремим данъчното облекчение за младите фамилии с деца, да не бъде годишно, а да бъде на месечна база “, сподели още лидерът на софийската листа на 23 МИР.

Почти няма бранш в България, който да не се нуждае от промени. От подкрепяне имат най-вече потребност хората ударени от коронакризата – хотелиери,ресторантьори и хората на културата.

" България би трябвало да увеличи контрола върху качеството на храната, която консумираме ", заключи Благоев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР